MediaCloud iPhone un iPad Blogs



Veids, kā mēs saņemam informāciju, mainās ātrāk, kā vēl nekad. Kā zināms, pāreja no drukātas informācijas uz digitālu, bija liels vēstures pagrieziens, tomēr nekas nav apstājies. Arvien vairāk cilvēku sāk izmantot Iphone un Ipad. Tas attiecīgi maina to, kā uzņēmumiem jāpasniedz informācija, un tas nemaz nav tik vienkārši. Pagājušā gada piemērs, kad Facebook lielāko peļņu no reklāmām ieguva tieši no lietotājiem, kas izmanto nevis datorus, bet mobilos telefonus un planšetes, ir spilgts piemērs, ka cilvēki pamazām pāriet uz mazākām un kompaktākām ierīcēm.   

Multi ekrānu izmantošana
Lai izstrādātu stratēģiju – kad, kur un kādu informāciju sniegt cilvēkiem, nepieciešams iegūt informāciju par sekojošiem jautājumiem:

  •  Kādas ierīces tiek lietotas dienas laikā
  •  Ierīču kārtība, kādā tās dienas laikā tiek izmantotas
  •  Kādas ierīces mēs izmantojam, lai iegūtu noteiktu saturu
  •  Cik ilgu laiku mēs pavadām pie šīm ierīcēm

Iegūstot šo informāciju, kļūst daudz vieglāk saprast, kur un kādu informāciju dienas laikā ievietot. 

Ierīču izmantošanas ilgums Veids, kā mēs saņemam informāciju, mainās visas dienas garumā. Zemāk redzamais grafiks, ko izstrādājusi Google, parāda, cik daudz laika mēs ikdienā vidēji pavadām pie katras ierīces. Kā rāda Google pētījums, cilvēki dienas sākumā izmanto mobilo telefonu, tāpat tas tiek izmantots arī pusdienās, kā arī ceļā no mājām uz darbu un atpakaļ.    q  

Pētījums ļoti labi parāda arī to, ka uzņēmumiem ir jādomā un jāpielāgo dizains gan Ipad, gan Iphone lietotāju vajadzībām.Atceries – ja cilvēks nevarēs piekļūt informācijai Tavā vietnē, ierīču nesaderības dēļ, viņš informāciju iegūs tāpat – tikai citur. 

 
w

Plāno uzvedībai nevis tehnoloģijām Ir ļoti svarīgi saprast kad un kur cilvēki izmanto dažādas ierīces ikdienas dzīvē. Kā redzams, no rīta cilvēki visbiežāk izvēlas saņemt informāciju ar mobilā telefona palīdzību. Tāpat viņi visvairāk izmanto mobilo telefonu, dodoties uz skolu vai darbu, ēdot pusdienas, dodoties mājās. Savukārt Ipad cilvēki visvairāk izmanto no rītiem, kā arī vakaros un naktī. Mūsdienās dators tiek izmantots tikai darbā. 


e

Zemāk vari aplūkot arī grafiku, kas lieliski parāda to, kādus sociālos tīklus un kuros diennakts laikos cilvēki visbiežāk izmanto dienas laikā. 



r


Dators: ļauj mums būt produktīviem un informētiem Protams, dators mums ir vispierastākais, jo to cilvēki izmantojuši jau ilgāku laiku. Visas satura formas strādā uz šī ekrāna.  Tādā veidā arī uzņēmums vēlas pasniegt informāciju, kas ir bagātīga, papildināta ar dažādiem attēliem. Piemēram, uz datora ekrāna ir daudz vieglāk prezentēt kādu produktu, jo ekrāns ir liels un paver plašas iespējas. Savukārt mobilo telefonu lietotāji vēlas ātrāk salīdzināt visas iespējas un doties tālāk, neveltot tam pārāk daudz sava laika. 

Mobilais telefons: ļauj mums savienoties Mobilo telefonu parasti cilvēki izmanto, lai sazinātos ar cilvēkiem sociālajos tīklos, iegūtu steidzamu informāciju. 

Planšete: ļauj mums izklaidēties Planšetes pirms pāris gadiem bija tikai dažiem cilvēkiem, bet tagad tās kļuvušas par mūsu ikdienas sastāvdaļu. Mēs tām uzticamies vakaros, kā arī nedēļas nogalēs, kad nevēlamies izmantot datora ekrānu. Jau noskaidrojām, ka dažādas ierīces paredz arī atšķirīgas uzvedības. Tieši tāpēc jāuzdod sekojoši jautājumi:         

            1. Vai mēs varam piedāvāt saturu, kas atbilst katra klienta vajadzībām?        

            2.  Vai mums ir idejas, kas labi izskatīsies gan uz mobilā telefona, gan datora, gan                   planšetes?
 
Ir ļoti svarīgi pielāgot saturu dažādām ierīcēm, lai patērētājs varētu bez problēmām tai piekļūt katrā no ierīcēm. Cilvēku paradumi ir dažādi. Sen vairs nav tie laiki, kad cilvēki izmantoja tikai datorus, lai iegūtu informāciju. Daudz ērtāk no rīta ir izmantot mobilo telefonu, pa dienu datoru, savukārt pēc darba, esot mājās, planšeti.