MediaCloud Mājas lapu izstrāde Blogs

g Izveidot sliktu mājaslapu ir ļoti vienkārši. Arī Tu noteikti esi ikdienā redzējis mājaslapas, kurās negribas uzturēties ilgāk par 30 sekundēm. Šajā rakstā apskatīsim dažādus paņēmienus, kā izveidot mājaslapu, kuras apmeklētājs vairs nekad dzīvē negribēs tajā atgriezties. 

Pirmais iespaids – jo sliktāks, jo labāk Pirmkārt, lēna ielāde. Nav nekā labāka, kā vērot mājaslapas ielādes procesu. Lai to paildzinātu, uzstādiet mājaslapu uz papildus servisa un salieciet mājaslapā daudz nevajadzīgas bildes. Otrkārt, pievieno mūziku. Visiem pasaules iedzīvotājiem patīk tās pašas skaņas, kas Tev, tāpēc noteikti pievieno mīļāko mūziku, kas skanēs fonā. Un pats galvenais – nedod mājaslapas apmeklētājiem iespēju to izslēgt! Ik pa laikam dari tā, lai mājaslapā parādīto kāda uzmācīga reklāma. Un, ja cilvēks pēc pirmās reklāmas aizvēršanas neiegādājas Tavu preci, tad noteikti vēlēsies to iegādāties, ja piedāvāsi šo reklāmu vēlreiz. Jo vairāk uzlecošu reklāmu, jo labāk!
m Bezgaumīgs dizains – ceļš uz veiksmi Pats galvenais – sarežģīts dizains. Tas ir nepieciešams, lai apmeklētājiem būtu grūtāk atrast, kas kur atrodas. Jo vairāk informācijas un haotiskāks izvietojums – jo labāk. Un, protams, cik gan gaumīgi izskatās koši zaļš teksts uz koši rozā fona. Pamēģiniet – apmeklētājiem noteikti patiks! Veidojot logo, izmantojiet pašus populārākos teksta efektus, un, protams, kā šriftu izmantojiet Comic Sans. Neaizmirsti arī par mirgojošu tekstu. Tas ļaus apmeklētājiem atcerēties vecos labos laikus un nobirdināt kādu asaru, ka neesi vēl aizmirsis, kā izmantot pagājušā gadsimta html opcijas. Tāpat nebaidies arī izmantot pēc iespējas vairāk krāsu. Un tas nekas, ka tās savā starpā nav harmonijā. Pats galvenais – mājaslapā izveidot varavīksni. Protams, arī GIF animācijas ir ļoti labas, jo tās samazina ielādes ātrumu, kā arī novērš apmeklētāju no viņam nepieciešamās informācijas ieguves. 

c Ievietojot tekstu, liec to ļoti mazā izmērā. Ja apmeklētājs vēlas lasīt tekstu normālā izmērā, lai viņš dodas uz bibliotēku. Burtu izmēram ir jābūt tik mazam, lai to varētu izlasīt tikai pieliekot degunu pie monitora. Par teksta formatējumu runājot – izmanto ne mazāk kā 5 dažādus fontus. Tas izdaiļos tekstu un padarīs apmeklētājam daudz vieglāk uztveramu!


Saturs? Kas tas tāds? Aizmirsti visu, ko esi mācījies skolā. Neizmanto lielos sākuma burtus, kas iesāc teikumu. Arī gramatikas likumus ievērot nav nepieciešams. UN VĒL VAR IZMANOT CAPS LOCK, LAI TEVI VISI IEVĒROTU. Tekstam ir jābūt nebaudāmam. Teksta formatēšana – aizmirsti. Paragrāfi, teksta sadalīšana, numurēšana. Tekstam ir jābūt viengabalainam. Ja apmeklētājs pazaudējas tekstā – pats vainīgs – lai mācās kļūt uzmanīgāks. Un visbeidzot – paslēp galveno informāciju, neizcel to. Lai apmeklētājs uzzinātu, kādus produktus vai pakalpojumus Tu piedāvā, viņam nepieciešams izlasīt visu mājaslapu. Tas apmeklētājiem liks vai nu ilgāk palikt mājaslapā, vai arī motivēs ātrāk to pamest (ko mēs arī vēlamies panākt). 

s   Ej un neatgriezies! Nepievērs uzmanību cilvēku jautājumiem, e-pastiem vai citiem centieniem sazināties ar Tevi. Vislabākais risinājums – mājaslapā nenorādi kontaktinformāciju. Tāpat arī padariet sarežģītāku navigāciju. Lai mājaslapas sadaļas tiktu sajauktas, piemēram, ja klients nospiež sadaļu “Pakalpojumi”, nepieciešams, lai viņš nonāktu sadaļā “Manas bērnības fotogrāfijas”. Apmeklētājam, esot Tavā mājaslapā, ir jābūt garlaikotam. Neliec kvalitatīvus attēlus. Tev nav obligāti jāsniedz apmeklētājam informācija, pēc kuras viņš ir ieradies. Mājaslapā vispār nevajadzētu būt noderīgai informācijai! Un visbeidzot – nekad neatjauno mājaslapu. Lapā ir jābūt informācijai, kurai jau sen iztecējis derīguma termiņš. Un nekādu jaunumu!