MediaCloud Mājas lapu izstrāde Blogs

Mājas lapu tendences 2016

Ieraksts pievienots 2016-02-15 / Mājas lapu izstrāde

Ar jauno tehnoloģiju un  spēcīgu instrumentu parādīšanos, internets ir kļuvis par aizraujošu vietu, kur sākt jaunu jaunu biznesu. Lai izveidotu mājas lapu, kuras apmeklētāji vēlētos tajā uzturēties ilgāk par 30 sekundēm, protams, nepieciešams sekot jaunākajām tendencēm. Tieši tāpēc piedāvājam 10 tendences, kas noteikti būs populāras šogad. 

Motion UI
ss

Motion UI ir izveidots, lai padarītu pārēju un animāciju kodēšanu daudz vienkāršāku. Ar Motion UI, Sass Mixins un CSS palīdzību, ir iespējams daudz vienkāršāk integrēt animācijas un pārējas mājas lapā. 

Pielāgošanās

s   Šogad mājas lapu izstrādātājiem priekšā ir izaicinājums. Dizainu nepieciešams pielāgot ne tikai datoriem un mobilajām ierīcēm, bet arī ierīcēm, ko iespējams valkāt, piemēram, Apple pulkstenis, Oculus Rift, kā arī Google brilles. Arvien vairāk cilvēku vēlas iegādāties šādas preces, tāpēc tiek paredzēts, ka drīz šādas ierīces būs pieejamas ikvienam. Un, protams, to lietotāji sagaida, lai šīs ierīces tiktu pielāgotas viņu vēlmēm un vajadzībām.   


Vienas lapas dizains Mūsdienās ir pieejami dažādu izmēru ekrāni, tāpēc mājas lapu izstrādātāju galvenais uzdevums ir to padarīt lietotājam draudzīgu. Vienas lapas dizains paredz to, ka nav nepieciešami tik daudz klikšķi, lai veiktu kādu darbību, tādā veidā mobilo telefonu, planšetes un citu mazāku ierīču lietotāji var viegli aplūkot mājas lapas, nepārlādējot lapu vairākas reizes 

Nelielu datu izstrāde Lai mājas lapa ļautu izveidot attiecības ar apmeklētāju, ļaujot viņam sajusties šajā lapā īpašam, var izmantot nelielu datu izstrādi. Piemēram, mājas lapā var parādīties dialoglodziņš ar kādu jautājumu, uz kuru apmeklētājs var atbildēt ar jā vai nē. Tā ir iespēja iesaistīt apmeklētāju, uzzināt viņa viedokli. 

Nekādu tekstlodziņu Tā kā 2016.gadā mājas lapu izstrādātāji tendējas uz vienas lapas dizainu, ir ļoti svarīgi samazināt nevajadzīgo dizaina elementu skaitu. Tekstlodziņu izmantošana gan ir bijis ļoti diskutabls jautājums vairāku gadu garumā, un dažās mājas lapās tas vēl ir atrodams lapas apakšējā daļā. 

Pilnekrāna režīms Mājas lapu izstrādātājiem nepieciešams ņemt vērā, kā padarīt mājas lapu daudz ērtāk lietojamu mobilo telefonu lietotājiem. Piemēram, ja apmeklētājs vēlas aizpildīt reģistrācijas formu, forma automātiski tiks attēlota pilnekrāna režīmā. Tādā veidā darbojas pilnekrāna režīma funkcija. 

Kā redzams, arvien populārāka tendence šogad ir saglabāt minimālismu, atvieglojot mobilo lietotāju dzīvi.