MediaCloud SEO Blogs

SEO izstrādes ilgums

Ieraksts pievienots 2016-03-30 / SEO

sSEO izstrādes ilgums Visi zina, ka SEO ir ļoti svarīgs instruments, lai mājas lapa meklētāja rezultātos parādītos augstās pozīcijās. Jāatzīmē arī tas, ka Latvijā ir salīdzinoši maza konkurence, tāpēc šeit ir diezgan viegli konkurēt ar citu uzņēmumu mājaslapām. Citādāk ir pasaulē, kur nokļūšana TOP pozīcijās bieži vien nenotiek pat vairāku gadu garumā, jo tur vienu atslēgvārdu meklē 10 000 cilvēki dienā, kamēr Latvijā vienu atslēgvārdu meklē tikai kādi 100 cilvēki mēnesī. Kā izrādās, SEO optimizācija prasa apmēram 5-6 stundas.   

1.posms  - Vai Tavai mājas lapai ir vairāk satura nekā konkurentiem? - Noskaidro to, ievadot Google atslēgvārdu - Aplūko pirmos piecus rezultātus un pārliecinies, ka Tavas mājas lapas saturs ir kvalitatīvāks, kā arī satura ir vairāk nekā konkurentu lapām. 

2.posms Uzraksti vismaz 300-500 vārdu saturu. Ievieto savu atslēgvārdu vismaz 3 reizes. 

3.posms Izveido meta aprakstu, kas cilvēkiem daudz ātrāk ļaus saprast par kādu tēmu ir Tava lapa. 

4.posms Ievieto iekšējos linkus, kas ved uz dažādām mājas lapas sadaļām, rakstiem. 

5.posms Ievieto ārējos linkus. Ārējo saišu daudzums ir ļoti būtisks, tas ietekmē mājas lapas sadaļas atrašanās pozīciju. Attiecīgi, lai atrastos augstāk, nepieciešami vairāki ārējie linki. 

Kas nosaka, kuru vietu mēs iegūsim Google? Pētījumā, kura tika noskaidrots, kuri ir tie faktori, kas nosaka, kurā vietā būs uzņēmuma lapa, piedalījās 120 SEO nozares eksperti. Pētījumā tika noskaidrots, ka pats svarīgākais kritērijs ir ārējo saišu kvalitāte, kas ved uz domēna adresi. Šo par svarīgāko kritēriju nosauca 21 % ekspertu. 19 % atzina, ka svarīga ir ārējo saišu kvalitāte, kas ved uz lapas sadaļām. Tāpat arī 15 % aptaujāto par ļoti svarīgu kritēriju nosauca Meta aprakstu. Eksperti arī norādīja, ka svarīgi ir ne tikai linki, bet arī mājas lapas saturs. Attiecīgi, tādas ielādes ātrums, mājas lapas noformējums, saturs, atēli. Apmēram 8 % ekspertu atzina, ka svarīga ir lapas apmeklētība, share, like un komentāri, tāpat arī domēna vecums un citas lietas. 

g